Icewarp Domain Kullanıcı oluşturma ve Limitler

  Windows

ICE WARP MERAK Mail Sunucusu

1
Merak mail sunucusunda yeni bir hesap oluşturmak için önce alanadını sunucuya kayıt etmemiz gerekmektedir.
2

Management menüsü altında liste üzerine sağ tuş ile tıklayıp Create New seçeneği altında bulunan Domain ile yeni bir alanadı oluşturup gerekli alanları doldurduktan sonra programın sağ üst köşesinde bulunan Kaydet butonu ile yeni alanadı kaydını yapmış oluyoruz.

3

Alanadı açıldıktan sonra tekrar alanadının üstüne sağ tuş ile tıklayıp Create new altında bulunan Kullanıcı ( User ) seçeneği ile yeni bir mail hesabı oluşturuyoruz.

4

Kullanıcı için gerekli bilgileri doldurduktan sonra tekrar sağ üstteki Kaydet butonu ile kullanıcıyı kaydediyoruz.
5
Kullanıcı Limitlerini düzenlemek için istediğimiz domain altındaki kullanıcıya tıklayarak ayarlarına ulaşıyoruz.
6
Sınırlandırmalar kısmında kullanıcının günlük gönderim miktarını belirleyerek Kaydet butonu ile ayarları kaydediyoruz. Bunu tüm kullanıcılar için yapmamız gerekmektedir.

Eğer bu ayarın açacağımız tüm kullanıcılar için standart olarak tanımlamasını istiyorsak.
7

General Settings altında bulunan Şablonlar kısmına gelip alttaki listeye sağ tuş tıklayarak Ekle seçeneği ile şablon oluşturabileceğimiz ekrana ulaşıyoruz.

8

Açılan pencerede Isim kısmını Limitli Kullanıcı olarak doldurup Tip olarak Users seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra Varsayılan kutusunu tıklayıp bu şablonu bundan sonra açılacak hesaplar için varsayılan olarak tanımlıyoruz.
Sınırlandırmalar kısmına gelip Günde gönderilen mesaj sınırı kısmına belirlediğimiz günlük mail gönderim sayısını yazıp Tamam butonu ile bu pencereyi kapatıyoruz.
9

Limitli kullanıcı tanımı şablonlarımızın altında görünüyor. Böylece bundan sonra açılacak hesaplar varsayılan ayarlara göre düzenlenecektir.

LEAVE A COMMENT